Alla inlägg den 18 februari 2013

Av Lena - 18 februari 2013 21:04

jo just det ja...


jo jag ville bara att du ska veta att innan mitt liv i dag, innan allt gick så åt tokhelvetet som det går, så var jag gift och bodde 5 mil längre västerut i landet än jag gör idag.


idag är jag en frånskild mamma till två barn, varav jag bara fått behålla ett. Min dotter fyller 18år i år och hennes bror skulle ha fyllt 19 i början av januari, mer om honom kommer, men inte idag för det känner jag redan nu att dt går inte.


men i vilket fall, här kommer en länk till en, för tillfället, icke lösenordsskyddad blogg som jag skrev i innan skilsmässan, flytten och sommaren 2012.


http://lolenonamomarorie.blogg.se/


jag kommer att hålla den bloggen en stund nu, för att sedan ta bort den. på grund av somliga inlägg som jag gjorde så blev min familj oc jag hotade, förföljda och barnen fick utstå massor av skit från sk. kamrater i varierande åldrar. Men låter den ligga en stund nu så du får en chans att läsa om mitt liv då...


kram på dig

Av Lena - 18 februari 2013 20:43

hejsan!


måndag....


Dagen verkade aldrig vilja börja för mig idag, allt kändes tokigt och jag kände mig så himla låg och trött. Fortsatte sova tills mobilen ringde vid halv ett på dagen och sakta lyckades jag komma upp ur sängen i alla fall.


Målet för dagen var att städa klart i köket och resten av lägenheten, så man kan komma hem till välstädat istället för kaos... ja ja, vi får se... kvällen är inte slut ännu ;-)


Frukosten slank motvilligt ner runt 14 tiden och bestod av smörgås med 3 koppar kaffe i väntan på F, som till sist ringde för att berätta att han blev sen hem från jobbet, vilket iof var bra.. för då hann jag ordna med en födelsedagspresent till honom (han fyller nu på söndag den 24e)


Dagen idag har inte bjudit på några som helst ångest attacker eller liknande, utan har mest försökt vakna hela dagen och komma igång.

Middag idag blev rester, en fryst portion med tacofärs/rödlök/tomater värmdes i stekpannan med klyftade färska tomater, en halv buljongtärning, 1tsk tomatpure, 1 tsk röd currypasta tillsammans med nedtärnade kokta kalla potatisar från igår, samt ett halvt glas vatten som fick puttra en stund, det fick F i alla fall. Jag åt en biff med potatis från igår jag :-)


Ska försöka göra någon form av ryck strax, sedan packa lite inför imorgon och så komma i säng i tid. Sitter dock och myser när jag tänker på alla hjärtans dag :-)

F hade varit och skjutsat sin mor en sväng på byn, jag hade sagt hejdå till dotra som sovit över och så lagt mig på soffan med migrän och en kropp i strejk. Lite piller och sen som sagt soffan, där jag somnade. Vaknade till vid 14 tiden när han kom hem igen och talade om att han hemskt gärna vill fira alla hjärtans dag med mig.... Det blev en go middag på China som avrundades med en biofilm och sen en film till hemma i soffan. Det blev en fin avslutning på en dag som jag trodde skulle innebära soffan hela dagen.


jo det där rycket ja....

...pust


Av Lena - 18 februari 2013 19:57

Hej du!


söndag....

Vaknade som vanligt runt 10 imorse, och tussade upp för att spana på lite skidor.


Fram på dan så tog vi och klädde på oss och laddade för en rejäl prommis, med stopp på sophuset, macken, postlådan och sedan semlor....


Gick iväg och slängde soporna och vidare till macken för att köpa grädde till semlorna... Men det visade sig att en 2as grädde kostade 17kr och det kändes lite väl dyrt, när vi ändå skulle passera mataffären på vägen vidare, och då kunde vi dessutom köpa laktosfritt. När vi kom till mataffären så sprang vi på en bekant och stod och surrade lite innan jag gick in för att köpa grädden. Väl klar och ute så blev nästa stopp postlådan och lite utskick och sen vidare på vår prommis. Nästa bekant sprang vi ihop med efter några hundra meter och utbytte några fraser innan vi fortsatte ner till F´s mor o far, dit vi skulle för att bjuda på semlor.


Kroppen var lite sur på mig för prommisen, men samtidigt är det skönt att vara ute och röra på sig :-) Väl framme så vispade vi grädde, rev mandelmassa och fixad etill semlorna (köpte färdig bakade "grundbullar" i påse om 8st), tillsammans med en god kopp kaffe så blev det en riktigt mysig stund.


När vi promenerat hem igen så snodde jag ihop " Lena köttfärsbiffar special":

ca 3 hg färs

1 ägg

ca 3dl riven Taco-ost

ca 1tsk röd currypasta

salt, svartpeppar (ska fundera på om det var mer kryddor, tror det)

(blir ca 6 biffar)

stekta med nästan en hel skivad gul lök, när jag vänt biffarna och stekt en stund så smulade jag i en Bong köttbuljongtärning utan glutamat, spillde i ca 2dl grädde i stekpannan och lät det småputtra, under tiden som potatisen kokade upp. när potatisen nästan var färdig, så slog jag i ytterligare ca 2dl grädde, saltade lite och så lite vitpeppar....koka upp och sjud en stund så det tjocknar.

Blev faktiskt riktigt mums!

Vill man så kan man äta med lingonsylt, eller vinbärsgele :-)


Söndagen rullade på hur fint som helst, tills F drog iväg till en vän. Jag satt vid köksbordet och fnulade på med datorn och ditten o datten. Drack ett glas saft under tiden... och vips, så hade jag spillt saften rätt ner i datorns tangentbord, och jag har en bärbar dator.... Så kom dagens första ångestattack i full fart. Skyndade mig att stänga av datorn, dra ut strömkabeln, ta ur batteriet, vända den upp och ner. Då kom jag på att jag tar och pillar bort tangenterna så kanske jag kan torka ren den, sagt och gjort ringer upp F för att be om hjälp, under tiden så pillar jag lös tangent efter tanget i full panik. När han äntligen svarade så var jag helt i upplösningstillstånd och han skyndade sig hem, skruvade isär datorn och spred ut delarna på elementen runt om i lägenheten, under tiden så vandrade jag fram och tillbaka med jordens panikångest attack, kunde inte andas och allt var helt upp och ner. det tog säkert runt timmen innan jag kunde börja andas som folk igen och medicinen började ge effekt.


Klockan var ju redan runt 23, så att tro att jag skulle kunna somna när jag mådde som jag gjorde, det var ju bara att glömma. Tog sovmedicin och somnade... sen var det lögn i helvetet att komma upp idag (måndag)...


Tidigare månad - Senare månad

Kategorier

Senaste inläggen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
<<<
Februari 2013 >>>

Presentation

Gästbok

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards