Alla inlägg under februari 2013

Av Lena - 18 februari 2013 19:57

Hej du!


söndag....

Vaknade som vanligt runt 10 imorse, och tussade upp för att spana på lite skidor.


Fram på dan så tog vi och klädde på oss och laddade för en rejäl prommis, med stopp på sophuset, macken, postlådan och sedan semlor....


Gick iväg och slängde soporna och vidare till macken för att köpa grädde till semlorna... Men det visade sig att en 2as grädde kostade 17kr och det kändes lite väl dyrt, när vi ändå skulle passera mataffären på vägen vidare, och då kunde vi dessutom köpa laktosfritt. När vi kom till mataffären så sprang vi på en bekant och stod och surrade lite innan jag gick in för att köpa grädden. Väl klar och ute så blev nästa stopp postlådan och lite utskick och sen vidare på vår prommis. Nästa bekant sprang vi ihop med efter några hundra meter och utbytte några fraser innan vi fortsatte ner till F´s mor o far, dit vi skulle för att bjuda på semlor.


Kroppen var lite sur på mig för prommisen, men samtidigt är det skönt att vara ute och röra på sig :-) Väl framme så vispade vi grädde, rev mandelmassa och fixad etill semlorna (köpte färdig bakade "grundbullar" i påse om 8st), tillsammans med en god kopp kaffe så blev det en riktigt mysig stund.


När vi promenerat hem igen så snodde jag ihop " Lena köttfärsbiffar special":

ca 3 hg färs

1 ägg

ca 3dl riven Taco-ost

ca 1tsk röd currypasta

salt, svartpeppar (ska fundera på om det var mer kryddor, tror det)

(blir ca 6 biffar)

stekta med nästan en hel skivad gul lök, när jag vänt biffarna och stekt en stund så smulade jag i en Bong köttbuljongtärning utan glutamat, spillde i ca 2dl grädde i stekpannan och lät det småputtra, under tiden som potatisen kokade upp. när potatisen nästan var färdig, så slog jag i ytterligare ca 2dl grädde, saltade lite och så lite vitpeppar....koka upp och sjud en stund så det tjocknar.

Blev faktiskt riktigt mums!

Vill man så kan man äta med lingonsylt, eller vinbärsgele :-)


Söndagen rullade på hur fint som helst, tills F drog iväg till en vän. Jag satt vid köksbordet och fnulade på med datorn och ditten o datten. Drack ett glas saft under tiden... och vips, så hade jag spillt saften rätt ner i datorns tangentbord, och jag har en bärbar dator.... Så kom dagens första ångestattack i full fart. Skyndade mig att stänga av datorn, dra ut strömkabeln, ta ur batteriet, vända den upp och ner. Då kom jag på att jag tar och pillar bort tangenterna så kanske jag kan torka ren den, sagt och gjort ringer upp F för att be om hjälp, under tiden så pillar jag lös tangent efter tanget i full panik. När han äntligen svarade så var jag helt i upplösningstillstånd och han skyndade sig hem, skruvade isär datorn och spred ut delarna på elementen runt om i lägenheten, under tiden så vandrade jag fram och tillbaka med jordens panikångest attack, kunde inte andas och allt var helt upp och ner. det tog säkert runt timmen innan jag kunde börja andas som folk igen och medicinen började ge effekt.


Klockan var ju redan runt 23, så att tro att jag skulle kunna somna när jag mådde som jag gjorde, det var ju bara att glömma. Tog sovmedicin och somnade... sen var det lögn i helvetet att komma upp idag (måndag)...


Av Lena - 17 februari 2013 01:00

För min egen del handlar bloggandet om :


* få struktur på vardagen

* komma ihåg saker som hänt och ska hända

* ventilera svåra saker varvat med roliga

* upprätta en vana, tex blogga en gång om dagen


Idag har varit en lite tuff dag, samtidigt som jag haft skojiga stunder. För mig svänger det oftast på någon sekund.... Allt kan frid och fröjd, och så... bara smäller det till som nu idag...


Vi var på väg till en god väninna och ett plastparty, solen skiner idag och vädret var kalas. sitter i ´bilen och funderar högt.

- Nu skulle man haft en skoter, bara för att ta sig ut till en solig plats, dricka choklad och mysa, säger jag.

Vips! !

Så kommer det upp ett gäng skotrar efter vägen, som ska korsa vår väg. Ett helt gäng var de, med ryggor och packning för en fin dag....

Då kommer det där otäcka, som när man drömmer att man faller från en hög höjd, eller när man blir tokskrämd... ett slags sugande hissnande känsla som börjar i maggropen, tårarna rinner, det snörs åt i halsen, det blir ett stålband runt bröstet och ångesten blommar upp.... Saknaden tar tag i mig och jag kan ju inte fatta att du är borta vännen min, det går ju inte. Det var ju bara ett år sedan du och jag åkte skoter tillsammans, precis som en sådan här dag, med solsken och gott sällskap... samt att du gav mig några luftfärder och bakåt kullerbyttor ;-)


Efter några tårar, medicin,  djupa andetag och en stunds kämpande med sorgen, så landar vi ändå hemma hos G, där man (som alltid) möts av glada skall och en god varm kram, så skönt!

Kände mig lite lätt förvirrad ett tag och var fortfarande inte helt tillbaka till lugnet, men allt eftersom gästerna ramlade in och L började sin presentation så kom vardagen tillbaka och jag kände mig lugnare.

Det blev en riktigt mysig stund, som också innebär att jag bokade in ett party hos mig i mars.

  

Dagen fortsatte med en färd ut till Birsta och Biltema där vi shoppade en hörlurs-delare till datorn, som vi ska använda på bussen imorgon... Då kan vi ha var sina hörlurar när vi kollar på film på datorn :-) Som alltid när man springer i butiker så fastnar det alltid era i korgen än det som tänkt.... efter shoppingsvängen for vi till mamsen o R, där vi fick lite kaffe med dopp.


När vi landade hemma i lägenheten så gjorde vi varma mackor till middag och sen blev det Mello, favvonöjet på lördagar :-) , skulle kunna se Danny o Gina i flera program UTAN folk som tävlar med låtar :-D


Så en rätt bra avrundning på en lite omtumlande dag, med mycket känslor åt alla håll.

Av Lena - 4 februari 2013 21:52

Så var man hemma igen efter en tur ut till Birst... i onödan!


När vi väl kom ut dit så hade de stängt för inventering... suck ... så vi funderade till och undrade, behöver vi något annat när vi ändå är i Birsta...


-Näe inget?


- Jo !!

Jag ska ju äta färsrätter, soppor, fisk, pureér och liknande "snäll" mat nu, så det blev en tur till MAX... thi hi, det är ju färs som hamburgare är gjorda av    fick dock beslutsångest... VILKEN ska man välja... Äsch, vi valde en varsin av två lockande bilder, och åt en tugga var och så bytte vi hamburgare..... he he he... en tugga till var och så bytte vi tillbaka, och jag kan säga att både Tripple cheese och Nachoburger var tokgoda! DÄREMOT, så blev jag grymt besviken på deras genom äckliga kaffe... blä och urk!! Näe, upp och hällde ut "kaffet" och ut till bilen.


Fortfarande rastlösa och på god väg in i paltkoma, så beslutade vi att fortsätta dagen med ett besök hos goda vänner, vilket vi gjorde. Blev omkramade av både barn och vuxna <3 <3 Blev sittandes och prata om allt mellan himmel och jord i vanlig ordning och jag fick ett telefonnummer till ett medium som jag ska boka in en tid till och se om jag kommer tillrätta med allt stök omrking mig. Som vanligt hos dessa goa mänskor så springer tiden iväh och vips så var klockan efter 19, och jag måste hem och jobba lite och ringa lite samtal, så tyvärr fick vi säga hej då, med löfte till lilla tösen om att hon ska få komma hit och sova över.


Har en lite jobbig vecka mentalt, massor av tankar som snurrar, och även inför morgondagens doktorstid, och därefter ska jag träffa min samtalskontakt. Det kommer bli en riktigt tuff dag, så därför har jag har inget jobb imorgon heller, utan det får bli ett besök till mamsen mellan de två inbokade tiderna, sedan hem och vila.

Samtidigt som det är jättejobbigt på ett sätt, så är det så otroligt vad mycket positiv energi jag får från annat håll, så det väger väl upp lite. Energin kommer från jobbrelaterat håll, glada värdinnor-gäster-kollegor, som verkligen uppskattar det jobb jag gör, och det känns så skönt.


Som Ni märker, om Ni nu är här och läser vill säga, så finns det många hänsyftningar på saker som Ni ännu inte vet om mig. Jag kommer att fylla på allt eftersom med mer personligt runt mig, för det finns massor som vill ut och detta kan vara ett bra sätt att lufta dom på.


Nej nu har tekokaren kokat upp och svalnat lite, nu slänger F in pitabröden i ugnen och jag ska bidra med att brygga lite gott grönt the, duka en bricka och tända lite ljus i vardagsrummet, sedan fika framför tv och låta kvällsmedicinen göra sin verkan innan det är dags att gå till sängs.


Ha det!

Av Lena - 4 februari 2013 14:13

Sitter vid köksbordet och väntar på J och E, som skall skjutsa mig till F´s jobb.

Ha!

Precis just nu som knackade dom på dörren!


Så nu ska vi åka iväg och se om man hittar några fynd på Elektrolux home-butiken!

höres!!

Tidigare månad - Senare månad

Kategorier

Senaste inläggen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
<<<
Februari 2013 >>>

Presentation

Gästbok

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards